Selection, identification and characterization of Non Starter Lactic Acid Bacteria (NSLAB) strains from traditional Feta cheese
Η βασική ιδέα αυτής της πρότασης είναι τα τυριά φέτα που παρασκευάζονται από παστεριωμένο γάλα να ανακτήσουν τα χαρακτηριστικά (γεύση, άρωμα), που έχουν τα τυριά που παρασκευάζονται από νωπό γάλα. Η απομόνωση, επιλογή και ταυτοποίηση των οξυγαλακτικών βακτηρίων, από παραδοσιακά παραγόμενη, από νωπό γάλα Φέτα και η δημιουργία τράπεζας βακτηρίων αυτών, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην παρασκευή τυριού φέτας από παστεριωμένο γάλα και έτσι να εξασφαλίζεται αφενός μεν η ποιότητα του προϊόντος και αφετέρου η ασφάλειά του.
Φορέας Χρηματοδότησης: |
Ευρωπαϊκή Ένωση |
Φορέας Υλοποίησης: | Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσσαλονίκης |
Επιστημονικός Υπεύθυνος: |
Γ. Σαμούρης Εργαστήριο Τεχνολογίας Γαλακτοκομικών, Γεωπονική ΑΠΘ |