Ιχνηλάτιση της ποιοτικής ταυτότητας και της αυθεντικότητας Ελληνικών ΠΟΠ τυριών βάσει μικροβιολογικών, φυσικοχημικών, μοριακών και γευστικών χαρακτηριστικών τους
Κύριος στόχος του έργου είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των μικρών τυροκομείων με τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων τους.
Χρηματοδότηση: | ΓΓΕΤ, ΕΣΠΑ 2007-2013 |
Πράξη: | "Υποστήριξη ομάδων Μικρομεσαίων επιχειρήσεων για δραστηριότητες έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης" |
Επιστημονικός Υπεύθυνος για το ΙΚΕΘ: | Δρ. Σ. Μπελιμπασάκη |
Συνυπεύθυνος: | Δρ Γ. Σαμούρης |
Ερευνητική ομάδα: | Δρ Αντώνιος Ζδράγκας, Δρ Λουκία Αικατερινιάδου, Δρ Σμαράγδα Σωτηράκη, Δρ Ευαγγελία Σωσσίδου, Δρ Ευριδίκη Μπουκουβάλα |
Έναρξη-Λήξη: | 2012-2015 |
Προϋπολογισμός του Έργου συνολικά: | 234.000 € |
Προϋπολογισμός ΙΚΕΘ: | 30.000 € |
Συμμετέχοντες φορείς: |
ΑΠΘ Γεωπονική Σχολή Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων, ΕΤΑΤ ΑΕ, Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσσαλονίκης (ΙΚΕΘ) |
Αποτελέσματα: | Το έργο έληξε 28-02-2015 και τα αποτελέσματά του παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο ημερίδας, που έγινε στις 16-01-2015, στο Κτήμα ΕΘΙΑΓΕ στη Θεσσαλονίκη. |