Ιχνηλάτιση της ποιοτικής ταυτότητας και της αυθεντικότητας Ελληνικών ΠΟΠ τυριών βάσει μικροβιολογικών, φυσικοχημικών, μοριακών και γευστικών χαρακτηριστικών τους
Κύριος στόχος του έργου είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των μικρών τυροκομείων με τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων τους.

| Χρηματοδότηση: | ΓΓΕΤ, ΕΣΠΑ 2007-2013 | 
| Πράξη: | "Υποστήριξη ομάδων Μικρομεσαίων επιχειρήσεων για δραστηριότητες έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης" | 
| Επιστημονικός Υπεύθυνος για το ΙΚΕΘ: | Δρ. Σ. Μπελιμπασάκη | 
| Συνυπεύθυνος: | Δρ Γ. Σαμούρης | 
| Ερευνητική ομάδα: | Δρ Αντώνιος Ζδράγκας, Δρ Λουκία Αικατερινιάδου, Δρ Σμαράγδα Σωτηράκη, Δρ Ευαγγελία Σωσσίδου, Δρ Ευριδίκη Μπουκουβάλα | 
| Έναρξη-Λήξη: | 2012-2015 | 
| Προϋπολογισμός του Έργου συνολικά: | 234.000 € | 
| Προϋπολογισμός ΙΚΕΘ: | 30.000 € | 
| 
 Συμμετέχοντες φορείς:  | 
 ΑΠΘ Γεωπονική Σχολή Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων, ΕΤΑΤ ΑΕ, Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσσαλονίκης (ΙΚΕΘ)  | 
| Αποτελέσματα: | Το έργο έληξε 28-02-2015 και τα αποτελέσματά του παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο ημερίδας, που έγινε στις 16-01-2015, στο Κτήμα ΕΘΙΑΓΕ στη Θεσσαλονίκη. | 

