2015 |
ΖΔΡΑΓΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΕΥΡΙΔΙΚΗ, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΙΑΔΟΥ ΛΟΥΚΙΑ |
Prevalence, genetic diversity, and antimicrobial susceptibility profiles of Staphylococcus aureus isolated from bulk tank milk from Greek traditional ovine farms
Antonios Zdragas; Theofilos Papadopoulos; Ioannis Mitsopoulos; Georgios Samouris; Georgios Vafeas; Evridiki Boukouvala; Loukia Ekateriniadou ; Kyriaki Mazaraki ; Athanasios Alexopoulos; Vasiliki Lagka, Small Ruminant Research, 2015
|
2015 |
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ |
Acetaldehyde contamination of water, alcoholic, and non- alcoholic beverages stored in glass or plastic bottles
Maria D. Ioannidou, George Samouris and Dimitris S. Achilias, Toxicological & Chemistry Enviromental , in press (2015)
|
2014 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΖΔΡΑΓΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ |
Survival of pathogens in "Feta" PDO cheese made with raw and pasteurized milk
Samouris G., Zdragas A., Vafeas G., Litopoulou-Tzanetaki E., Belibasaki S. Ανακοινώθηκε στο Scientific Conference Book of abstracts, 2nd Edition . Timisoara 2014.
|
2014 |
ΖΔΡΑΓΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ |
Molecular typing and distribution of Staphylococcus aureus isolates in Greek ovine herds
Papadopoulos Th., Zdragas A., Mitsopoulos I., Samouris G. et al. SfAM Summer Conference 2014, The Grand, Brighton, UK. Posters presented on Wednesday 2 July 2014.
|
2014 |
ΣΩΣΣΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ |
The effect of dietary grape pomace supplementation on performance with purslane and egg quality traits of laying hens
Koidou, M., Sossidou, E.N., Dotas, V., Samouris, G., Ioannidou, M., Kasapidou, E., Mitliaga, P., Dotas, D. (2014) World’s Poultry Science Journal, XVIth European Poultry Conference, Stavanger, Norway 23-27 June 2014: 508
|
2014 |
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ |
Effect of the environmental conditions on the possible migration of acetaldehyde from pet bottles to water or wine
M. D. Ioannidou, G. Samouris, S. Kotridou, D. S. Achilias. 5ο Enviromental Conference of Macedonia, Thessaloniki Greece, 14-16 March 2014 (oral)
|
2014 |
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ |
Aldehyde contamination of water and alcoholic beverages stored in poly(ethylene terephthalate) bottles
M. D. Ioannidou, G. Samouris, D. S. Achilias. Fourth International Symposium on Green Chemistry for Environment, Health and Development, Kos Island, Greece. September 24th-26th, 2014
|
2012 |
ΣΩΣΣΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΖΔΡΑΓΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ |
Egg quality traits of layers as affected by the in- water supplementation with essential oils of aromatic plants
Marinopoulos G., Dotas V., Sossidou E., Ioannidou M., Samouris G., Zdragas A., Dotas D., Conventional and Functional poultry nutrition, Alexandria, 26-29 March 2012
|
2012 |
ΣΩΣΣΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΖΔΡΑΓΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ |
Effect of laying hen dietary supplementation with purslane (portulaca olerecea l.) leaves and stems on egg quality
Dotas V., Sossidou E., Marinopoulos G., Samouris G., Zdragas A., Ioannidou M., Dotas D. Conventional and Functional poultry nutrition, Alexandria, 26-29 March 2012
|
2012 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ |
Effect of water deficit on leaf phenolic composition, gas exchange, oxidative damage and antioxidant activity of four Greek olive (Olea europaea L.) cultivars
A. Petridis, I. Therios, G. Samouris, St. Koundouras, A. Giannakoula. Plant Physiology and Biochemistry, Volume 60, 1-11, 2012.
|
2012 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ |
Salinity-induced changes in phenolic compounds in leaves and roots of four olive cultivars (Olea europaea L.) and their relationship to antioxidant activity
A. Petridis, I. Therios, G. Samouris, St. Koundouras, C. Tananaki. Environmental and Experimental Botany, Volume 79, 37-43, 2012.
|
2012 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ |
Genotypic Variation of Total Phenol and Oleuropein Concentration and Antioxidant Activity of 11 Greek Olive Cultivars (Olea europaea L.)
Petridis, A, Therios, I, Samouris, G. HortScience, 47 (3), 339-342, 2012.
|
2012 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΖΔΡΑΓΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ |
Microbiological parameters of traditional cheese "Ladotyri Mytilinis"
Samouris G., Zdragas A., Ioannidou M., et al. Substainable production of traditional cheeses from local sheep milk in the Balkans. Thessaloniki, 2012.
|
2011 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ |
Changes in lipid oxidation and fatty acid composition in the meat of milk-fed lambs during refrigerated and frozen storage
G. Samouris, E. Kasapidou, M. Ioannidou, A. Eleftheriadou, Journal of Food Safety and Food Quality Arch Lebensmittelhyg Vol. 62, No 6, 189-224 (2011)
|
2011 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΖΔΡΑΓΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ |
Survival of pathogens in “Graviera Kritis” cheese made with raw and pasteurized milk
Samouris G., Zdragas A., Vafeas G., Belibasaki S. J. of The Hellenic Veterinary Medical Society 62(3), 2011.
|
2011 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ |
Αειφόρος Παραγωγή Παραδοσιακών τυριών από γάλα προβάτων αυτόχθονων φυλών, στα Βαλκάνια
Σαμούρης Γ., Kozacisky L. , Fleck Z. et al. Δημοσιεύθηκε στα πρακτικά του 4ου Πανελλήνιου Συνέδριου Τροφίμων, Θεσσαλονίκη 2011.
|
2010 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ |
Changes in lipid oxidation and fatty acid composition in pork and poultry meat during refrigerated and frozen storage
Eleftheriadou, G. Samouris, M. Ioannidou, E. Kasapidou, Arch Lebensmittelhyg 61, Heft 5, 173-178 (2010)
|
2010 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ |
Changes in lipid oxidation and fatty acid composition in the meat of milk-fed lambs during at 4ºC and -18ºC
A. Eleftheriadou, G. Samouris, M. Ioannidou, E. Kasapidou, 2nd Hellenic Symposium on meat, Athens, 24-26 Σεπτεμβρίου 2010
|
2009 |
ΖΔΡΑΓΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΙΑΝΤΖΗ ΒΙΡΓΙΝΙΑ |
Isolation of Escherichia coli O157: H7 from raw ewes’ and goats milk in Greece
Zdragas A., Samouris G., Filiousis G., Petridou E., Giantzi V. 2009. Archiv fur Lebensmittelhygien 60 ,36-38
|
2008 |
ΣΩΣΣΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ |
Antioxidant effect of two cultivated aromatic plants in egg yolk of free-range hens
M. Kosmidou, P. Fortomaris, E. Sossidou, G. Samouris, A. Tserveni-Goussi (2008) World’s Poultry Science Journal, Volume 64, supplement 1:80 In: Book of Proceedings, 1st Mediterranean Summit of WPSA, ISBN 978-960-12-1686-7, Thessaloniki 2008, p.606-609
|
2007 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ |
Impacts of toxic substances in animals of wild fauna in Northern Greece
V. Antoniou, N. Zantopoulos, G. Samouris, M. Ioannidou, Journal of Enviromental Protection and Ecology 8 (2), 287-291, (2007)
|
2007 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ |
Comparison of lead and cadmium concentrations in raw and canned squids
Samouris G., Eleftheriadou , A., Zantopoulos N. and Raikos N. Archiv fur Lebensmittelhygiene,58, 2007.
|
2007 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΩΣΣΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ |
Lipid oxidation of raw and cooked turkey breast meat during refrigerated storage
Samouris, G, Bampidis, V, Sossidou E, Zantopoulos N. Archiv für Geflügelkunde, 71, 2007.
|
2007 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ |
Greek Traditional Cheeses
Samouris G. (2007). International Symposium: Historical Cheeses of Countries Around the Archipelago Mediterraneo, 6-8 Δεκεμβρίου 2007, Θεσσαλονίκη.
|
2005 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ |
Impacts of toxic substances in animals of wild fauna in Northern Greece
V. Antoniou, N. Zantopoulos, G. Samouris, M. Ioannidou, 2d Enviromental Conference of Macedonia, Thessaloniki, Octomber 2005. Proceedings pages 1-6.
|
2005 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ |
Impacts of toxic substances in goats according to the region
V. Antoniou, N. Zantopoulos, G. Samouris, M. Ioannidou, 21o Annual Scientific Conference of Animal Science Review, Veria, Octomber 2005. Proceedings pages 76-77.
|
2005 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ |
Lead and cadmium concentrations in fresh, frozen and canned squids
Eleftheriadou, A, Samouris, G., Zantopoulos N., Raikos N. Archiv fur Lebensmittelhygiene,56, 38-40, 2005.
|
2005 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ |
Επιπτώσεις των τοξικών ουσιών στα αιγοπρόβατα ανά γεωγραφική περιοχή
Αντωνίου Β., Ζαντόπουλος Ν., Σαμούρης Γ., Ιωαννίδου Μ. (2005). Επιθεώρηση Ζωοτεχνικής Επιστήμης, 34, 21-28, Δεκέμβριος 2005. Ανακοινώθηκε στο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της ΕΖΕ, Βέροια, Οκτώβριος 2005.
|
2005 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ |
Επιπτώσεις των τοξικών ουσιών σε ζώα της άγριας πανίδας στη Βόρεια Ελλάδα
Αντωνίου Β., Ζαντόπουλος Ν., Σαμούρης Γ., Ιωαννίδου Μ. (2005). 2ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας, 8-12 Οκτωβρίου, Θεσσαλονίκη.
|
2002 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ |
Lipid peroxidation of fresh unpacked and vacuum-packed beef during storage at 4oC
Samouris, G., Kaniou, I., Zantopoulos N. Archiv für Lebensmittelhygiene, 53, 41-42, 2002.
|
2001 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ |
Determination of biogenic amines in fresh unpacked and vacuum-packed beef during storage at 4oC
Kaniou, I., Samouris, G., Mouratidou, T., Eleftheriadou , A., Zantopoulos N. Food Chemistry, 74, 515-519,2001.
|
1998 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ |
Chloramphenicol residues in albumin and yolk of hen's eggs after experimental administration
Samouris, G., Nathanael, B., Tsoukali – Papadopoulou, H., Mirtsou-Fidani, V. Archiv für Geflügelkunde, 62, 1-4, 1998
|
1993 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ |
Προσδιορισμός βιογενών αμινών με υγρή χρωματογραφία υψηλής απόδοσης και ανιχνευτή φθορισμού
Οσανλού - Σαμούρη, Σ., Σαμούρης, Γ., Τσούκαλη - Παπαδοπούλου, Ε., Ναθαναήλ, Β. 8ο Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο. Θεσσαλονίκη 1993. Πρακτικά Συνεδρίου, σελ. 64-69, 1993.
|
1993 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ |
Determination of Chloramphenicol Residues in Eggs by High Performance Liquid Chromatography (HPLC)
Samouris, G., Nathanael, B., Tsoukali – Papadopoulou, H., Papadimitriou, N. Veterinary and Human Toxicology, 35, 406-409, 1993.
|
1989 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ |
Συγκεντρώσεις των στοιχείων Cu, Fe, Zn, Mn σε μίγματα ζωοτροφών βοοειδών που παρασκευάζονται στη Β. Ελλάδα
Ναθαναήλ, Β., Τσούκαλη-Παπαδοπούλου, Ε., Παπαγεωργίου, Α., Αντωνίου, Β., Κανιού-Γρηγοριάδου, Ι., Σαμούρης, Γ. Δελτίο Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας 40, 2, 1989.
|
1989 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ |
Συγκέντρωση ουρίας σε μίγματα ζωοτροφών βοοειδών που παρασκευάζονται στη Β. Ελλάδα
Ναθαναήλ, Β., Τσούκαλη-Παπαδοπούλου, Ε., Παπαγεωργίου, Α., Αντωνίου, Β., Κανιού-Γρηγοριάδου, Ι., Σαμούρης, Γ. Δελτίο Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας 40, 3, 1989.
|
1988 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ |
Aρχές λειτουργίας ενός αντιδραστήρα υπερδιήθησης-εναλλαγής ιόντων. Ιn vitro εφαρμογή αυτού για την παραλαβή του paraquat
Ναθαναήλ, Β., Σαμούρης, Γ. Επιστημονική Επετηρίδα του Τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ., 171, 1988.
|
1988 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ |
Δοκιμασία τοξικότητας θερμομεταλλικών νερών Ν. Απολλωνίας Θεσσαλονίκης
Φώτης, Γ., Σαμούρης, Γ., Παπανικολάου, Ν., Θέμελη, Μ., Μάλλιος, Γ., Ηλιάδης, Σ. 2ο Συνέδριο για τα Θερμομεταλλικά νερά Θεσσαλονίκη Οκτώβριος 1988. Πρακτικά Συνεδρίου.
|
1988 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ |
Πρόβλεψη της συγκέντρωσης υδαντοΐνης στον ορό με βάση την εξίσωση Michaellis-Menten
Ναθαναήλ, B., Θεοδωρίδου, Κ., Σαμούρης, Γ. 3ο Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο. Θεσσαλονίκη 1988. Πρακτικά Συνεδρίου Τόμος Β, σελ. 410-418, 1988.
|
1986 |
ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ |
Tο πρόβλημα των σουλφοναμιδών και ο χρωματογραφικός τους προσδιορισμός
Τσούκαλη-Παπαδοπούλου, Ε., Κανιού-Γρηγοριάδου, Ι., Σαμούρης, Γ., Αντωνίου, Β. 3ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Φαρμακοχημείας Θεσσαλονίκη 1986. Πρακτικά σελ.: 204-214, 1986.
|